Selectie

De duiven van Quiévrain (145 km) hadden meer geleden dan die van Argenton (600 km).

Van de ene naar de andere plek rijden is nooit goed. Samen met een andere topspeler had ik een balletje opgegooid om op vrijdag te lossen, maar de mannen van Brabant 2000 raadplegen blijkbaar een andere weersite.

Of de duiven na vrijdag nog eten en drinken hebben gehad, betwijfel ik. Ze dronken thuis twee potten leeg en kwamen suf aan van 145 km. Dan weet ik al genoeg.

Gien

Het was beter geweest om Gien te verplaatsen en aanstaande vrijdag in te manden voor bijvoorbeeld Pont-Sainte-Maxence, om zo de duiven een dag extra herstel te geven.

Het verhaal van Gien heb ik ook al zo vaak aangehaald bij het bestuur van Brabant 2000. Waarom niet Orléans? Gien ligt ontzettend oostelijk. Met een westenwind valt er hier aan de westkant niets te halen en is er vaak een moeilijk verloop.

Wat dat betreft is het vechten tegen de bierkaai. Iets aannemen van mensen die met duiven spelen is er helaas niet bij. Orléans ligt centraal, dus mijns inziens maakt iedereen dan evenveel kans.

Jonge duiven

De jongen zijn vandaag weer op pad geweest. Er stond een stevige NO wind, maar daar kijk ik nooit naar. Over enkele weken moeten ze ook door ieder opstakel heen. Ik herinner me vorig jaar nog, toen kwamen ze enkele keren in de stortregen thuis tijdens de wedvluchten.

Het rare de laatste jaren is wel dat als je tegen iemand zegt: “ik heb ze opgeleerd”, je gelijk de wedervraag krijgt: “hoeveel ben je er kwijt?” Dat boeit me niet. Wat afvalt, valt af. Een ander schijnt zich daar echter wel behoorlijk mee bezig te houden.

Als je tegen één iemand zegt dat je er 10 kwijt bent, dan zijn het er de volgende dag 50 en de dag daarop 100. Het gaat een eigen leven leiden, mensen schijnen nu eenmaal van sensatie te houden.

Waar het echter om draait, is dat over enkele weken de lakens weer worden uitgedeeld met de jonge duiven. Net zoals voorgaande jaren, zal ik gewoon weer op de afspraak zijn.