Het was weer een drukke week

De weken vliegen voorbij. Afgelopen week heb ik bezoek gehad uit Koeweit en heb ik tweemaal een tripje naar België gedaan.

De voorjaarsbeurs in Houten

Gisteren even op de beurs in Houten geweest met mijn zoon, maar lang zijn we daar niet geweest. Die drukte is niets voor mij en mijn gehoor wordt slechter, dus iedereen goed verstaan is niet altijd eenvoudig.

We zijn onder andere even bij de stand van Wielink geweest, die nu ook ons duivenvoer verdeelt. Daarna even bijgepraat met de mannen van PIPA. Tevens heb ik daar mijn diploma’s van de 1e en 5e Asduif in de rankings opgehaald.

Verder heb ik niet zoveel te zoeken op de beurs. Het meeste is me al wel bekend en in de duiven daar ben ik niet geïnteresseerd. In alle bijproducten die aangeboden worden nog minder.

Meestal ga ik snel weer huiswaarts met wat gekleurde knijpringen van 5 mm. Hiermee houd ik de duiven van verschillende leeftijden uit elkaar en kan ik snel zien of er vreemdelingen door het hok lopen. Al zie ik dat laatste ook wel zonder knijpringen.

De kweekperiode is super verlopen

Hier hebben nu ongeveer 175 jongen een ring om. De kweek is hier en in Friesland super verlopen, maar dat moet ook wel aangezien de voorbereiding goed was.

Ik heb geen jongen van 25 november, die zitten in Friesland. Hier zijn de eerste van de koppeling van 12 december.

Vorig jaar hebben we dit ook zo gedaan. Bij Jan waren zijn beste jongen van de eitjes van de koppeling van 25 november. Vroeg of laat kweken maakt dus klaarblijkelijk niet uit, zolang de duiven maar in orde zijn.

Verder kunnen de jongen en oude duiven hier niet los vanwege de sneeuw. Ik doe dit nooit wanneer er sneeuw ligt of valt. Vandaar dus maar weer een baddag voor jong en oud.